3D YAZICI İLE ÜRÜN MAKETİ

by 3Durak Arge
3D YAZICI İLE ÜRÜN MAKETİ

Üretimini gerçekleştireceğiniz ürünlerin somut halini seri üretime geçmeden evvel ortaya çıkarmak mı istiyorsunuz? Kalıp masrafı olmaksızın üstelik kısa sürede bunu başarmak adına yapmanız gerekenlerin neler olduğunu sizler için açıklıyoruz. Size sadece 3D yazıcının teknolojik nimetlerinden faydalanmak kalıyor!

Teknolojinin ilerlemesi sadece birim zamanda daha fazla ürün imal edilmesini sağlamamız aynı zamanda ürün maliyetlerinin de düşmesine kapı aralamıştır. Bu konuda en büyük rol hiç şüphesiz ürün maketi tasarlama aşamasında 3D yazıcılarındır. 

Ürünün üretilebilmesi için herhangi bir kalıba ihtiyaç duyulmadan maket seçeneğini ortaya çıkaran 3D yazıcılar zamandan tasarruf edilmesini de sağlayarak avantajları zirveye taşır. Siz de zaman, bütçe ve emek konusunda daha verimli sonuçlar istiyorsanız kesinlikle 3D yazıcı teknolojisinden faydalanmalısınız.

3D Yazıcı ile Ürün Maketi Nasıl Üretilir?

3D yazıcılar aslında 3D modelleme ile bir arada gerçekleşen sürecin bir parçasıdır. Bu nedenle de 3D yazıcıların başarısını 3D modellemede sunulan kalite sağlar diyebiliriz. Aşama aşama ilerlenerek kusursuz ürün maketlerinin elde edildiği hizmetlerimiz kapsamında siz de kusursuzluğu yakalayabilirsiniz. Yazıcının seri imalat öncesindeki son safhayı belirleyeceği süreç şu şekilde işler.

3D Modelleme ve Tasarım Aşaması

3D modelleme ve tasarım aşaması ürünün ortaya çıkışındaki ilk ve en önemli aşamadır. Burada ürünün ölçüleri, şekli ve diğer bütün detayları dikkate alınarak bilgisayar programları ile tasarım gerçekleşir. Tasarımların titizlikle tamamlanması sonrasında ürün maketi ile ilgili taslak siz değerli iş ortaklarına sunulur. Tasarım ile ilgili bir sorun olmadığı anlaşıldığında artık iş 3D yazıcıdadır.

3D Yazıcı ile Üretim Aşaması

Modelle ve tasarım aşaması tamamlanmış ürün maketi 3D yazıcıya aktarılarak üretim başlar. Üretim sürecinde her detay titizlikle kontrol edilerek olası hata ve eksikliklerin önüne geçilmesi arzu edilir. Özellikle yazıcı kaynaklı sorunlar nedeni ile ürün maketinde görülecek aksaklıkların engellenmesi ile maketin son hali elde edilir.

Kontrol ve Değerlendirme Süreci

3D yazıcı ile üretilen ürün maketi ölçü, görüntü kalitesi ve diğer detaylar dikkate alınarak değerlendirilir. Ürün, arzu edilen kalite ve yeterlilikte ise bu aşamadan sonra kalıp çıkarma işlemleri ve ürünün seri üretim aşamaları gerçekleşir. Üründe herhangi bir sorun ya da değiştirilmesi gereken nokta varsa bu sefer de değişecek detay üzerinde çalışılır.

Ürünün yeniden tasarlanarak üretilmesi ya da küçük rötuş işlemleri ile son halini alması sağlanır. Ürün maketi beğenildiği şekli alana kadar tasarım devam ederken bu konuda yazıcı performansına bağlı olarak dakikalar içerisinde sonuç almak mümkün olabilir.

3D Yazıcı ile Ürün Maketi Üretimi Neden Tercih Ediliyor?

3D yazıcıların avantajları gerçek manada fazladır. Zira ürünlerin seri üretim için hazırlığında kalıp tasarlama, prototip hazırlama ve kalıp düzenleme gibi pek çok detay vardır. Ancak 3D yazıcıda tüm bu süreçler dışarıda kalır. Bu sayede aşağıdaki ayrıcalıklardan yararlanmak mümkün olur.

  • Uygun maliyetler ile ürün maketi hazırlanır,
  • Zaman kaybı ortadan kalkar,
  • Kusursuz ürün tasarımı sağlanır,
  • Ürünlerin daha yüksek verimlilik sağlaması adına farklı seçenekler üzerinde durulur.

Tüm bu ayrıcalıkları yakalamak adına 3D yazıcı ile ürün maketi üretimi serüvenine siz de merhaba diyebilirsiniz.  

 

by 3Durak Arge