3D YAZICI İLE MEDİKAL ÜRÜN GELİŞTİRME

by 3Durak Arge
3D YAZICI İLE MEDİKAL ÜRÜN GELİŞTİRME

 

3D yazıcılar ile medikal ürün geliştirmek istiyorsanız 3Durak Dijital Fabrika sizlerle! Endüstri 4.0’ın getirdiği yeniliklerden bir tanesi olan 3D yazıcılar endüstri çağının en önemli getirileri arasında yer almaktadır. 3D yazıcılar ile genellikle prototip üretimi gerçekleştirilmektedir. 

Prototiplerin 3D yazıcılar aracılığı ile üretilmesi maliyetin azalmasına ve üretimin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağlar. Ancak 3D yazıcılar ile sadece prototip üretimi gerçekleştirilmez. Aynı zamanda birbirinden yararlı medikal ürünlerin üretimi de gerçekleştirilmektedir. Son zamanlarda yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanan 3D yazıcılar medikal ürünlerin üretilmesinde ve kullanılmasında büyük bir öneme sahiptir. Peki, 3D yazıcılar ile hangi medikal ürünler elde edilebilir. Gelin bu ürünleri hep birlikte detaylı bir şekilde inceleyelim. 

3D Yazıcılar ile Üretilen Medikal Ürünler

3D yazıcılar ile pek çok ürünün üretilebilmesi mümkündür. Özellikle diş doktorlarının sık sık kullandığı implant 3D yazıcılar ile sık sık üretilen bir üründür. Bunun yanı sıra biyomedikal mühendislik alanında da pek çok ürün 3D yazıcılar aracılığı ile üretilebilmektedir. Alanın araştırmaya dayalı, yenilikçi ve hızlı hareket eden doğası nedeniyle 3D baskı özellikle tıp endüstrisi için uygundur. 

Tıpta 3D baskının kullanımı 1990'ların başından beri kamuoyuna duyurulmakta ve son yıllarda, teknolojinin kullanıcılar için daha erişilebilir hale gelmesi sonucu sahada ortaya çıkan uygulamaların sayısında büyük bir artış olmuştur. Hassasiyet ve kişiselleştirilmiş tıpta büyük bir büyüme ile birlikte, tam olarak bir kişiye veya anatomisine göre uyarlanmış özel ve hastaya özel tıbbi uygulamalar için güçlü bir talep vardır.3D baskı genellikle bu özel yapım ürünlerin ve cihazların üretimini tamamen veya kısmen yönlendirir.

Tıpta 3D baskının fiili ve potansiyel kullanım örnekleri şunları içerir:

  • Kişiye özel protezler ve implantlar
  • Cerrahi planlama ve eğitim için anatomik modeller
  • İlaç dozaj formları ve keşif dahil olmak üzere farmasötik araştırma
  • Doku ve organ imalatı
  • Kişiselleştirilmiş tıbbi ürünler ve ekipmanlar

3D yazıcılar ile tıbbi ürünlerin üretilmesi ve kullanılması hem maddi hem de zaman açısından büyük tasarruflar elde edilmesini sağlamaktadır. Bu anlamda tıbbi cihazların üretiminde 3D yazıcılar büyük öneme sahiptir. 

3D Yazıcıların Önemi

3D baskı (eklemeli üretim olarak da adlandırılır), bir malzemenin birden çok katmanını veya tek bir yapı oluşturmak için birden fazla malzemeyi ekleyerek dijital bir dosyadan fiziksel nesneler oluşturma yöntemidir. Yapı, 3B baskı donanımıyla uyumlu bir formatta, bilgisayar destekli bir tasarım dosyasının girdisine dayanmaktadır. Teknolojinin kökenleri, 3DSystems'in kurucu ortağı Chuck Hull tarafından ilk icat edildiği 1983 yılına kadar uzanmaktadır. O zamandan beri bu kavram, bu katmanları birleştirmek için 15 yöntem veya teknolojiyi içerecek şekilde gelişti, bunların tümü genellikle 3B baskı olarak adlandırılmıştır. 

Medikal ürünlerden prototip üretimine, maket gemi yapımından çeşitli heykellere kadar pek çok ürün 3D baskı makineleri ile üretilmektedir. Bu anlamda firmamız 3Durak Dijital Fabrika müşterilerine en kaliteli hizmetleri sunmaktadır.  3D yazıcılar ile kısa bir süre içerisinde en az maliyet ile medikal ürün üretimi pek çok avantaj sağlamaktadır. Siz de bu avantajlardan yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 3B baskı ve 3D yazıcılar ile ilgili detaylı bilgiye bu sayede sahip olabilirsiniz. 

 

by 3Durak Arge