3D YAZICI İLE YEDEK PARÇA ÜRETİMİ

by 3Durak Arge
3D YAZICI İLE YEDEK PARÇA ÜRETİMİ

 

İnsan yaşamının kolaylaştırılmasında her geçen gün farklı seçenekler ortaya çıkarken 3D yazıcı teknolojisi üretim aşamalarında hız ve kalite ortaya çıkarmayı sağlayan başlıca cihazlardan olur. Günlük yaşamda kullanılan yazıcıların mantığına benzer bir mantıkla çalışan ama yedek parça üretimi gibi oldukça kaliteli çözümler ortaya koyan yazıcıların insan yaşamında çok şey değiştirdiğini ifade etmek gerekir. 

3D yazıcılar ile basit prototiplerden otomotiv ve elektrikli eşya sektöründe kullanılabilecek parçalara kadar her türlü seçeneği üretmek mümkün! İnsan yaşamındaki zorlukları aşmak adına gerekli olan 3D yazıcıların yedek parça üretiminde nasıl destek olduğunu öğrenmek ister misiniz? O halde gelin 3D yazıcıların harikalar yarattığı sürece yakından bir göz atalım!

3D Yazıcı ile Yedek Parça Üretim Aşamaları

Elektrikli bir cihazda ya da otomobildeki bir parçada arıza olması halinde yenisini tedarik etmek bazen çok zorlu olabilmektedir. Bu zorluk cihazın ya da otomobilin kullanımına engel olacağından bireyler için farklı bir alternatif olan 3D yazıcı ile yedek parça üretmek ön plana çıkar. Farklı aşamalarda gerçekleştirilen üretim hız ve maliyetler konusunda ciddi avantajlara kapı aralar.

Kalıp – Model Belirleme

Kişiye özel parça üretimi yapılabilecek bir konu olan 3D yazıcı ile yedek parçaların ilk etapta modelleri çıkarılır. Genellikle araçlarda 2 adet bulunan parçaların sağlam olanı çıkarılarak buna uygun bir kalıp elde edilmesi sağlanır. Ancak kırık veya hasar görmüş parça dışında 2. parça yoksa bu durumda mevcut parça üzerinden gerekli ölçümler yapılır.

Bilgisayar ortamında çizilen ve kalıbı çıkarılan parçalar tam anlamı ile aslına uygun olduğu düşünüldüğünde yazıcı ile üretilmek üzere hazır hale getirilir.

Yedek Parça Kişiselleştirme

Yedek parçaların kişiselleştirilmesi amacı ile sizlerden gelen talepler üzerine 3D modellemesi yapılan yedek parçalara logo ya da isim yazılması mümkündür. Yedek parçanın işlevselliğine kesinlikle zarar vermeyecek olan bu uygulama tasarımınızın korunması ya da size ait olduğunun ispatı için gereklidir.

Üretim Aşaması

Sizlerden gelen talepler ve modelleme aşamasının da tamamlanması ile birlikte sıra üretimin gerçekleştirilmesindedir. Sizlerle istişare edilerek gerçekleştirilen onay aşamasının hemen ardından belirlenen madde ve malzeme kalitesi ile üretim gerçekleşir. Üretim sırasında yazıcı veya malzeme kaynaklı sorunların ortadan kaldırılması adına maksimum önlemler alınır. İşlem tamamlandığında ise parçanın kontrol süreci başlar.

Kalite ve Kontrol Aşaması

Yedek parçanın gerçeği kadar başarılı işlev göstermesi açısından tasarıma uygun ölçülerde olup olmadığı incelenir. Üretim sırasında gözden kaçan hataların olup olmadığı incelenerek yedek parçanın tam anlamı ile arzu edilen nitelikte olduğundan emin olunur. Kontrol aşamasını başarılı bir şekilde geçen parçalar siz değerli iş ortaklarımıza teslim edilir. 

Üretim süreci titizlikle ve teknoloji odaklı bir şekilde gerçekleştirilirken zaman zaman sorunlar ile karşılaşılabildiğini de ifade etmek gerekir. Bu durumda sorumluluğu tamamen üstlenerek parça ile ilgili işlemler gerçekleştirilir.

Arızalı ya da Sorunlu Parçaların Durumu

Arızalı ya da sorunlu olduğu tespit edilen parçalar ücretsiz bir şekilde bütün süreçler tekrar edilerek üretilir. Hizmet sonunda memnuniyet ve kusursuz yedek parça üretimi gerçekleştirilebilmesi adına bütün uygulamalara başvurulur. Size özel çözümlerin sizi tatmin etmesi kadar cihazınızın kusursuz bir şekilde çalışması da bizlerin en büyük talebidir.

Siz de yedek parça üretim süreçlerinde tek bir parça için yüzlerce yedek parça siparişi vererek ciddi maliyetlere katlanmak yerine 3D yazıcı ile yedek parça üretimini tercih edebilirsiniz. Kaliteli ve uygun fiyatlı bir seçenek ile ihtiyacınızı karşılayın! 

 

by 3Durak Arge