3D YAZICI İLE SİNEMA ve DİZİ İÇİN SAHNE Dekor ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ

by 3Durak Arge
3D YAZICI İLE SİNEMA ve DİZİ İÇİN SAHNE Dekor ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ

3D yazıcı ile insan yaşamını kolaylaştıracak ürünler üretilebileceği gibi sanatsal açıdan ihtiyaç duyulan seçeneklerin de üretilebileceğini vurgulamak gerekir. Görsel ve işlevsel açıdan oldukça başarılı seçenekler sunan 3D yazıcı sayesinde dizi ve sahne setlerinde daha kusursuz dekorlar üretilebildiğini bilmelisiniz.

Sahnelerin tasarlanması süreci sinema filmi – dizi yapımcıları için oldukça zorlu süreçlerdir. Basit bir dekor için dahi saatlerce uğraşmak ortaya konacak performansın daha iyi olmasına engel olabilirken verimin de düşmesine neden olabilmektedir. 3D yazıcı ile gerçekleştirilen üretim süreçleri ise hem verimliliği sağlamak hem de daha uygun fiyatlı üretime ulaşmak adına değerlidir. 

Siz de dizi veya sinema alanında kullanılacak sahne dekorları konusunda daha hızlı çözümlere ulaşmak istiyorsanız 3D yazıcı teknolojisinden mutlaka yararlanmalısınız. Peki, bu teknolojiden faydalanırken nasıl bir serüven ile karşı karşıya kalırsınız?

3D Yazıcı ile Sinema ve Dizi için Sahne Dekor Ürünleri Nasıl Üretilir?

3D yazıcı ile üretimi gerçekleştirilmek istenen sahne dekorları için sürecin hızlı ve kusursuz bir şekilde tamamlanması adına profesyonellik oldukça değerlidir. Çünkü bu alanda daha önce hizmet sunmamış bir iş ortağı seçmeniz 3D yazıcılar ne denli kaliteli olsa da size doğru çıktıları vermez. İş ortaklarımıza sunduğumuz çözümler ışığında aşağıdaki adımlarla dekor ürünlerini yaratıyoruz.

3D Modelleme ile Sahne Tasarımı

Sinema filmi ya da dizi için tasarlanacak olan sahne dekorlarının tek tek ele alınması yerinde öncelikle 3D modelleme kapsamında sahnenin bir bütün olarak tasarlanması amaçlanır. Söz konusu tasarım çerçevesinde sahnedeki her bir parçanın kusursuz bir şekilde ölçülendirilmesi sağlanır. Sahne tasarımı bir bütün olarak gerçekleştikten sonra dekorların her biri patlatma yöntemi ile ayrı ayrı tasarımlar olarak 3D yazıcıya aktarılmak üzere hazırlanır.

Üretimi gerçekleştirilecek dekor ürünlerinin her biri ölçü, şekil ve görüntü açısından arzu edilen seviyeye ulaştığında sıra müşteri onayındadır. Müşteri onayı geldikten sonra artık 3D yazıcı ile harikalar yaratılabilir.

3D Yazıcı ile Dekor Üretim Aşaması

Dekorların ölçülere ve 3D modellemeye bağlı kalınarak tek tek üretim süreci gerçekleşir. Üretim süreçlerinin tamamlanması neticesinde birbiri ile birleştirilen ya da yerine konan dekorların görsel olarak arzu edileni karşılayıp karşılamadıkları değerlendirilir. Malzeme ve üretim süreçlerindeki hataların ortaya çıkarabileceği olumsuzluklar dikkate alınarak gerçekleşen değerlendirmeler sonrasında yol haritası belirlenir.

Yeniden Üretim Süreçleri

Arzu edileni vermeyen ya da ölçülerinde değişiklik yapılmak istenen dekor ürünleri için 3D modelleme tekrar yapılarak süreç baştan sona devam eder. Bu durum kusursuzluğu yakalamak adına birkaç defa tekrar edilebilir. Müşterilerin taleplerini karşıladığını düşündükleri ürünü teslim aldıkları noktada 3D yazıcı ile üretim sürecinin sona erdiğinden söz etmek mümkündür.

Neden 3D Yazıcı ile Dekor Üretilir?

Sinema ve diziler için dekor tasarlanması sanatsal kaygılar da göz önünde tutularak hız ve maliyet verimliliğini sağlar. Farklı cihazlarla ya da el ile gerçekleştirilecek olan üretimde hatanın mümkün olması 3D yazıcılar ile kusursuzluğu yakalamada daha büyük avantajlar elde etmeyi sağlar.

Siz de film ve dizi dekorları konusunda başarılı bir çözüm olan 3D yazıcılardan yararlanmak istiyorsanız size sunduğumuz ayrıcalıklara bir göz atmanızı öneriyoruz! 

 

by 3Durak Arge