3D YAZICI İLE HEYKEL YAPIMI

by 3Durak Arge
3D YAZICI İLE HEYKEL YAPIMI

Heykel yapımı, genel olarak bakıldığında son derece zor ve sanatsal bir faaliyettir. Bireyler el sanatları ile ilgilenerek bu alanda detaylı eğitim alarak kendilerini heykel yapımı alanında geliştirmektedir. Bu nokta da el adeta birer sanat eseri olan heykellerin yapımı ise son derece zor ve yetenek isteyen bir şeydir. Ancak günümüzde teknolojinin gelişmesi ve insan hayatını kolaylaştıran ürünlerin icat edilmesi ile birlikte heykel yapımının dahi kolaylaştığını net bir şekilde ifade etmek mümkündür.

 3D yazıcıların hayatımıza girmesi heykel yapımından avize yapımına kadar pek çok alanda 3 boyutlu nesnelerin kolay bir şekilde üretilebilmesini sağlamaktadır. Elbette 3D yazıcılar ile üretilen heykeller ile el yapımı sanat eserlerini karşılaştırmak olmaz. Ancak özel tasarım heykellere sahip olmak istiyor ve heykel sanatına ilginiz yoksa 3D yazıcılar ile kendi heykelinizi dahi yaptırabilirsiniz. Şimdi gelin, 3D yazıcılar ile nasıl heykel elde edilebileceğini detaylı olarak inceleyelim. 

3D Yazıcılar ile Heykel Yapımı

Yukarıda da bahsedildiği gibi teknolojinin gelişmesi ve sürekli yeni teknolojik ürünlerin, makinelerin hayatımıza girmesi hayatımızı büyük oran da kolaylaştırmaktadır. 3D yazıcılar da hayatımızı kolaylaştıran önemli teknolojik ürünler arasında yer almaktadır. Özellikle üretim söz konusu olduğunda yüksek maliyetler, uzun üretim süresi son derece can sıkıcı olabilmektedir. Ancak kaliteli ve profesyonel 3D yazıcılar ile en uygun fiyatlar ile kısa bir süre içerisinde dilediğiniz ürüne sahip olabilmeniz mümkündür. 

Minik ya da büyük boyutlarda ki şık heykel tasarımları da 3D yazıcılar ile sahip olabileceğiniz ürünler arasında yer almaktadır. 3D yazıcılar 3 boyutlu üretim yani additive manufacturing sistemi ile çalışmaktadır. Sanal ortamlarda tasarlanmış olan ürünleri farklı malzemeler ve hammaddeler kullanarak son derece hızlı bir şekilde bir kalıp haline sokmaktadır. Heykel tasarımlarının bilgisayar ortamında hazırlanması ve 3D yazıcıların hafızasına aktarılması bu ürünlerin üretimi için yeterlidir. 3D yazıcıların çalışma sistemleri şu şekildedir. 


Heykel Modelleme

3 boyutlu üretimin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle 3 boyutlu tasarım programları ile heykelin tasarlanması gerekir. Bunun yanı sıra 3 boyutlu tarama sistemleri ile de bilgisayarlarda data oluşturulabilir. Elde edilen tasarım ile STL dosya formatında 3D baskı süreci başlatılır. 

Heykellerin 3D Basımı

3D yazıcılara gönderilen modeller baskı işlemlerin objelerin katman katman üst üste serilmesi ile heykeliniz oluşturulur. Plastik ergitme, stereolitografi, laset sinterleme gibi çeşitli yöntemler kullanılabilmektedir. 

Heykel Yüzeylerinin İyileştirilmesi

3D baskı işleminin son aşamasında elde edilen objelerde geleneksel teknolojiler ile elde edilenden farklı boyut problemleri olabilir. Bu durumda objeler son bir yüzey temizleme, geliştirme ve iyileştirme işlemleri gerçekleştirilir. Tüm bu işlemlerin sonunda size özel heykelleriniz hazır hale gelir. 

3D yazıcılar ile heykel yapımın da farklı teknolojiler kullanılabilir. Bu teknolojiler genel olarak 3D yazıcının markasına ve türüne bağlıdır. 

En Kaliteli Heykeller 3D Baskı ile Sizlerle!

Siz de dilediğiniz heykel tasarımını 3D baskı makineleri aracılığı ile elde etmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Sizin için en özel şekilde tasarlanan ve dilediğiniz modellerde oluşturulan heykelleri kaliteli ve profesyonel 3D yazıcılar ile üretiyor ve sizlere sunuyoruz. Sizin yapmanız gereken ise bizimle iletişime geçerek 3D baskı hizmetimizden faydalanabilirsiniz. 3D baskı hizmetleri ve 3D yazıcılar ile ilgili bilgi almak ve size özel heykellere sahip olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Hadi, minik heykellerinizi üretmek için sizi bekliyor!

 

by 3Durak Arge