SLS 3D Baskı Hizmeti

SLS 3D Baskı Hizmeti

HEMEN 3D BASKI TEKLİFİ ALIN

Formu doldurarak yada mail ile hemen fiyat alın ve siparişinizi oluşturun.

 siparis@3durak.com

Sorularınız ve detaylı bilgi için;

Tel : 0850 885 1991 Whatsapp : 0554 159 1525

 

 

Selective Lazer Sintering (SLS) 3d baskı teknolojisi, 3d baskı teknolojileri içerisinde sağlamlık ve  hassasiyet açısından en başarılı tekniklerden birisidir. Lazer sinterleme 3D imalat teknolojisinde hammadde toz halindedir ve genellikle naylon/polyamid malzeme kullanılır. Lazer kaynağı sayesinde toz hammadde sinterlenerek birbirine bağlanır ve üretim gerçekleşir. Metal 3d baskı tekniği olan DMLS tekniğine benzer bir şekilde çalışırlar. Daha yaygın olarak küçük ve orta ölçekli üretimlerde kullanılır.

SLS 3d baskı teknolojisi 1980’lerin ortalarında Texas Üniversitesi’nde bulunmuştur ve patentlenmiştir. Sonrasında teknolojinin mucitleri DTM şirketini kurarak cihazları satmaya başlamıştır ve 2001 yılında DTM şirketi en büyük rakibi olan 3D Systems firması tarafından satın alınmıştır.

SLS 3d baskı teknolojisi güçlü lazer teknolojisi kullanıldığı için diğer teknolojilere göre daha pahalı bir teknolojidir. Ancak teknolojideki patentlerin sürelerinin dolmasıyla bu teknolojininde yaygınlaşmasına yönelik çalışmalar hız kazanmıştır.Günümüzde hızlı prototipleme, enjeksiyon kalıbı üretme ve karmaşık yapılara sahip geleneksek yöntemler ile üretilemeyecek parçaların üretimi için havacılık ve savunma sanayinde kullanılan en gelişmiş teknolojidir. Üretim toz hammadenin içerisinde gerçekleştiği için destek yapısına ihtiyaç duymamaktadır.

SLS 3D BASKI TEKNOLOJİSİ AVANTAJLARI

 

SLS teknolojisinde farklı hammadde seçenekleri ile kullanıcıya esnek bir tercih imkanı sunar. Kullanılan başlıca maddeler, Polyamid, Karbon Alaşımlı Polyamid, Cam Katkılı Polyamid ve Alüminyum Alaşımlı Polyamiddir. Destek malzemesi kullanılmadığı için modeller tablaya üst üste dizilerek tek üretimde birden çok parça aynı anda üretilebilir. Üretimde kullanılan ancak sinterlenmeyen toz hammadde belli bir oranda tekrar kullanılabilir haldedir. Aynı anda birçok üretim yapılmasıyla tek başına üretime göre çoklu üretimde, parça başı maliyet oldukça düşer. Destek yapısına ihtiyaç olmamasının bir diğer avantajı ise 3d modeller üzerinde herhangi bir montaj yapmadan, içiçe hareketli parçalar direkt kullanılabilir. Verimli üretim tablaları hazırlandığında SLS 3d baskı teknolojisi hızlı ve ekonomik bir çözümdür.

SLS 3d baskı teknolojisinin başlıca avantajları,

  • Dayanıklı ve fonksiyonel parçalar üretilebilir
  • Hızlıdır
  • Ekonomiktir
  • Kompleks parçalar kolaylıkla üretilebilir
  • Tasarımda özgürlük sağlar

SLS 3d baskı teknolojisinin dezavantajı ise, model toz parçalarının birleşmesi ile oluştuğu için parça yüzeyleri gözenekli yapıya sahiptir ve boyanması oldukça zordur. Fonksiyonel parçalar standart boyalar ile boyandığında boyayı tutmaz ve yüzeyi boyar.