3D YAZICI İLE GEMİ MAKETİ

by 3Durak Arge
3D YAZICI İLE GEMİ MAKETİ

3D yazıcı ile insanoğlunun başarabilecekleri öylesine farklı boyutlara ulaştı ki küçük bir gemi maketinden devasa bir gemiye kadar oldukça farklı ürünlerin ortaya konması mümkün olmuştur. İnsan yaşamında kolaylık aynı zamanda da verimlilik anlamına gelen bu çözümlerin size ne tür avantajlar sağlayacağını merak ediyor musunuz?

Gemi, insanların ulaşım sağlaması ve özellikle de nakliye süreçlerinde büyük yükleri taşımak üzere kullanılması için tasarlanan devasa araçlardır. Bu araçların üretim aşamasından önce her yönü ile detaylandırılması gerekir. Aksi takdirde metrelerce büyüklükteki bir geminin tasarımı yapılmadan üretilmeye başlanması sürekli olarak tasarım değişikliklerinin yapılmasına ve üretim sürecinin uzamasına neden olur. 

3D yazıcı ile bir gemi prototipi üreterek ciddi masraflardan kurtulabilir ve zaman tasarrufu sağlayabilirsiniz. Gerçek bir gemi kadar büyük olmasa da içerisinde insanların sığabileceği ölçülerde maket üretebilen 3D yazıcılar ile nasıl bir üretim süreci gerçekleştiğine daha yakından bir göz atalım!

3D Yazıcı ile Gemi Maketi Üretimi Süreci

3D yazıcı, günümüz teknolojisinin en büyük nimetlerinden bir tanesi olurken insanların bu teknolojiyi kullanarak birbirinden özel çözümlere avantajlar yakalayabileceğinizi ifade etmek gerekir. Zaman, bütçe ve emek tasarrufu sağlanırken kusursuz projeler ortaya koymanın da mümkün olacağı ifade edilmelidir. Tüm bu ayrıcalıklara erişmenizi sağlayacak üretim sürecine daha yakından bir göz atalım!

3D Modelleme ve Gemi Tasarım Aşaması

3D yazıcı yardımı ile kusursuz bir gemi maketi elde edebilmek için öncelikle başarılı bir modelleme ve tasarım sürecine imza atmak gerekir. Bu nedenle de bilgisayar ortamında gerçekleşen ve titizlikle yürütülen modelleme işlemlerinde arzu edilen ölçülerde bir gemi maketi tasarlanır. Tasarlanan gemi maketi 3D modelleme programlarında her yönü ile kontrol edildikten sonra kontrol ve onay süreci başlar. 

3D Yazıcı ile Gemi Maketi Üretimi Aşaması

Teknikerler ve mühendislerin de onayı ile 3D yazıcı ile üretimine başlanan gemi maketinin doğru malzeme ile kaliteli bir şekilde ortaya çıkarılması sağlanır. Gemi maketinin boyutları ve detayları dikkate alındığında üretimi günler sürebilecek olan tasarımın her anında kontroller gerçekleşir. 3D modellemeye uygun bir şekilde ortaya konan tasarımların başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından son kontroller gerçekleşir. Kontrollerde bir sorunu olmadığı anlaşılan gemi maketinin asıl gemi için üretilmesi adına harekete geçilebilir.

Kontrol ve Revize Aşamaları

Kontrol aşamalarında gerek üretim kaynaklı gerekse de hesaplama hatası kaynaklı olarak ortaya çıkan sorunların tespit edilip düzenlenmesi sağlanır. Düzenlemeleri gerçekleştirilen maket son halini aldığında işlemler tamamlanır.

3D Yazıcı ile Gemi Maketi Üretiminin Avantajları

Üretim sürecinde kullanılan birbirinden özel tekniklerin yanı sıra kullanılan hammadde konusunda da oldukça avantajlı seçeneklerden faydalanılır. Zamandan tasarruf edilmesi noktasında oldukça avantajlı olunurken maliyetten de tasarruf edildiği bilinir.

3D yazıcı ile üretim yapmanın en büyük ayrıcalıklarının hiç şüphesiz hata ve eksikliklerin önceden tahmin edilebilirliği çok değerli rol oynar. Üretim aşamalarında karşılaşılacak olan risklerin ortadan kaldırılabilmesi çok değerli olacaktır. Bu anlamda gemi üretimini üstlenen firmaların sürprizlerle karşılaşmadan sürdürülebilir bir üretim gerçekleştirmesi söz konusu olacaktır.

 

by 3Durak Arge