3D Yazıcı ile Okul İnşa Eden Sosyal Girişim

by İlker Vardarlı
3D Yazıcı ile Okul İnşa Eden Sosyal Girişim
 

Eğitime erişimi küresel çapta sürdürülebilir kılmak için 3D Yazıcı Teknolojisini kullanan Thinking Huts, Madagaskar'da ki 3D Yazıcı ile okul yapımı projesini duyurdu.


Yenilikçi üretim teknolojilerine önem veren Maggie Grout tarafından başlatılan ve bir sosyal girişim olan Thinking Huts, ilk olarak Madagaskar ile başlayarak 3D Yazıcı Teknolojilerini en iyi şekilde kullanarak eğitimi daha erişilebilir hale getirmek istiyor. Projeye bu bölgede başlamasının en önemli sebebi ise ilkokul çağına gelen 1.3 Milyon çocuğun %60’ının okula kayıtlı olmaması. Eğitime erişimi olmayan bölgeleri eğitime erişilebilir kılmak için çaba gösteren bu girişim bir çok noktada hızlı bir şekilde okul inşa etmeyi planlıyor.

 

Thinking Huts aynı zamanda Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından 4 numaralı Nitelikli Eğitim ve 9 numaralı Sanayi, Yenilikçi ve Altyapı problemlerine getirdiği yenilikçi çözümleriyle dikkat çekiyor. Projeye destek vermek isteyen herkesi davet ediyor. İsterseniz mağazasından markalı ürünlerini alarak isterseniz de destek formundan ulaşarak daha çok çocuğun eğitime kavuşmasını destekleyebilirsiniz.

 

 

SEED Madagascar ile ortaklaşa yürütülen bu proje, okul binasının taşınabilirliğini, maliyetini ve verimini test etmek amaçlı kuruluyor. 5 Yıllık yol haritasına sahip olan bu projenin amacı 3D Yazıcı ile okul inşa etme süreci sadece binanın dışının üretilmesini değil aynı zamanda okul içerisinde ihtiyaç duyulacak malzemeleri de yerel kaynaklı malzemeler ile üretmeyi ve çevresel etkilerini en aza indirmeyi amaçlıyor. Tüm bu süreç güneş enerjisi ile enerji sağlanması, internet erişimi, sıra ve sandalyelerin üretimi gibi bir çok ihtiyacı da içeriyor. Projenin teknolojik alt yapısını destekleyen firma ise Finlandiya Merkezli bir girişim olan Hyperon Robotics.



Projenin önemi kadar değerli olan bir nokta ise projeyi başlatan Maggie Grout’un bu projeye 15 Yaşında başlamış olmasıdır. Günümüzde bilgiye ulaşım hızı fazlasıyla arttı, bu sayede genç nesillerimiz çok daha hızlı öğrenmek ile kalmıyor aynı zamanda projeleri  daha hızlı hayata geçiriyor.

by İlker Vardarlı