3D Yazıcı ile Sörf Tahtası Üreten Girişim : HEXA SURFBOARD

3D Yazıcı ile Sörf Tahtası Üreten Girişim : HEXA SURFBOARD

Günümüzün ekolojik sorunlarına odaklanıp daha çevre dostu bir sörf tahtası geliştirmeyi amaçlayan Fransız şirket, HEXA Surfboard adında tamamen 3D Yazıcı ile üretilmiş sörf tahtalarını duyurdu. 3D Yazıcılara özgü olan petekli üretim methodu sayesinde daha az malzeme kullanarak üretim gerçekleştiriyor. Üretim yapılırken ise geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir plastikleri kullanarak bizlere ekolojik bir ürün sunuyor.


Hem sörfçü hemde mühendis olan kurucu ortakları, 3D Yazıcılar ile sörf tahtaları üzerine fark yaratmaya odaklandılar. Öncelikle hayal ettikleri tasarımın prototipini geliştirmeye başladılar ve bu ekip aynı zamanda okyanusların ve iklimin geleceği hakkında çok duyarlıydı. Tüm uzmanlıklarını bir araya getirip, yeni nesil, basit ve ekolojik bir ürün geliştirmeye karar verdiler.

 

Sörf tahtalarının mevcut üretim yöntemleri ile bile doğaya ciddi anlamda karbon emisyonu salınıyor ve zehirli atıklar saçılıyordu. Yaklaşık 3 Kg ağırlığında bir sörf tahtası için 6kg’dan fazla toksit ve kanserojen atık doğaya yayılıyordu. Tam bu noktada 3D Baskı teknolojileri ve farklı gelişmiş teknolojiler sayesinde, geri dönüşümlü ve geri dönüştürülebilir plastik atıklardan, yüksek performanslı, orijinal şeffaf tasarıma sahip, özel yapım, çevre dostu sörf tahtaları geliştirmeye başladılar.


Okyanusu kirleten plastiklerin kullanımından , 3D Yazıcılar ile en uyumlu çalışan biyo kaynaklı PLA hammaddesine kadar en doğru malzeme seçimini tercih ettiler. Üretim tamamlandıktan sonra yüzeyi biyo uyumlu reçine ve fiberglass ile kaplanıyor. Kullanılan bu kaplama malzemeleri ECOBOARD Gold ödülü almış olsa da bu ürünlerin kullanımını en aza indirmek için üzerinde çalışıyorlar.


3D Baskı Teknolojileri, performans ve özelleştirme gereksinimlerini karşılamak için en mükemmel üretim yöntemidir. Özellikle de parametrik tasarım ile birleştiğinde, üretilen ürün en hassas ve en verimli şekilde kullanıcıya sunulabilir. Bu üretim tekniği ile büyük fabrikalara gerek duymadan küçük bir işletme kurarak kişiye özelleştirilmiş ürünleri üretebilirsiniz.

Sidebar