3 Boyutlu Yazıcılar ile Yapılabilen Çocuklar için Öğretici ve Eğlenceli Oyuncaklar

by 3Durak Arge
3 Boyutlu Yazıcılar ile Yapılabilen Çocuklar için Öğretici ve Eğlenceli Oyuncaklar

3D yazıcılar çocuklar için inanılmaz fırsatlar sunuyor. Çocuklar kendi oyuncaklarını kendileri tasarlayıp üretebiliyor, kendi oyunlarını tasarlayabiliyorlar. Biz de çocuklar için tasarlanmış 3D yazıcılar ile üretilebilen oyuncakları derledik.

1- Rakam Bulmacası

Çok güzel ve zorlayıcı bir oyuncak rakam bulmacası, belirli bir alanın içerisine tüm rakamları düzenli bir biçimde yerleştirmeye çalışıyorsunuz. Eğlenceli ve öğretici

STL Dosyayı buradan indirebilirsiniz. 

https://www.myminifactory.com/object/3d-print-10-digits-puzzle-72142

 

2- Sürpriz Yumurta

Tüm çocuklar çikolatalı sürpriz yumurtaların hayranıdır. Ama onların ilgisini çeken çikolata kısmı değil içerisinden çıkan oyuncaktır. Tüm çocuklar merakla kutunun içerisini açıp çıkan oyuncakla oynamak ister. Agepbiz Design, bu ilgiyi görmüş ve çocuklar için 3d yazıcılar ile üretilmiş sürpriz yumurtalar tasarlamış. İçerisinden kamyon, uçak, iş makinesi vb ürünler çıkan yumurtalar hem merak uyandırıcı hem de eğlenceli.

STL dosyasını buradan indirebilirsiniz - https://www.thingiverse.com/thing:2255308

 

3- Yüzük Helikopter

3D Yazıcılar ile yapılabilen çok güzel bir oyuncak daha. 90 larda avucumuzda hızla çevirerek uçurduğumuz yusufçuk pervanelere benzer yeni bir tasarımla geliştirilmiş yüzük helikopter, çocukların yeni sokak eğlencelerinden olabilir. 

STL dosyasını buradan indirebilirsiniz - 

https://www.myminifactory.com/object/3d-print-pull-copter-finger-ring-125834

 

4- Oyuncak Tren

Bir çocukluk oyuncağı klasiği oyuncak trenler. 3D yazıcı teknolojisi ile de birleşince istediğiniz şekilde tren yolları, istediğiniz şekilde, renkte ve adette vagonlar yapmak mümkün.

STL Dosyasını buradan indirebilirsiniz - https://www.thingiverse.com/thing:702858 

 

5 -  Stemfie Lastik Bantlı Araba

Tamamen 3d baskı ile üretilen bu arabayı 3D yazıcı ile üretikten sonra monte ederken çocuklar motor becerilerini geliştirebilecekler. Tamamen ücretsiz 3d baskı kitler tasarlayan Stemfie tarafından hazırlanan montaj video ve klavuzları sayesinde çocuklarımız ürettikleri araçları parça parça kolayca birleştirip oynayabilecekler. 

 

STL Dosyasını buradan indirebilirsiniz  - https://www.thingiverse.com/thing:4080728

by 3Durak Arge