KARANTİNA SÜRECİNDE evde 3D Yazıcı İLE ÜRETEBİLECEĞİNİZ ÜCRETSİZ 3D Baskı Oyunlar

KARANTİNA SÜRECİNDE evde 3D Yazıcı İLE ÜRETEBİLECEĞİNİZ ÜCRETSİZ 3D Baskı Oyunlar

Covid-19 virüsü tüm Dünya'yı tehdit etmeye başladığından beri mecbur olmadıkça evden çıkmıyoruz ve zamanımızı evde yapacak aktiviteler bulmaya çalışarak geçiriyoruz. Sosyal medya, online görüşmeler, dizi, film, online eğitim, online oyunlar derken zamanımızın çoğu ekran karşısında geçiyor. Bu süreçte 3 boyutlu yazıcı sahipleri ellerindeki üretim imkanı ile daha kaliteli ve eğlenceli zaman geçirebilme avantajına sahipler. Biz de, 3 boyutlu yazıcı sahipleri için dışarı çıkmadan evde hoş vakit geçirebilmelerini sağlayabilecek modelini internetten indirim üretebilecekleri 3d baskı oyunları derledik.

 

1- Satranç

Eski ve klasik bir oyun ile başlıyoruz. Evinizde satranç takımınız yoksa 3d yazıcı ile kendi satranç setinizi yapabilirsiniz. Tabi kendiniz ürettiğiniz için de tasarım olarak klasik tasarımlara bağlı kalmak zorunda değilsiniz. İşte size üretebileceğiniz bir Pokemon tasarımlı satranç seti.

 

Üretim için 3D baskı dosyasını buradan indirebilirsiniz >>    https://www.thingiverse.com/thing:2369887             

 

2- Kızma Birader 

Yine klasiklerden bir oyun kızma birader, benzerleri antik çağlardan beri oynanan bir oyundur. Kızma biraderi 2-4 kişi arasında oyuncu ile oynayabilirsiniz. 6 yaş üstü çocuklar için uygundur ve tamamen 3d baskı ile üretebilirsiniz. Oynamak için zara da ihtiyacınız olacak. Zar tasarımı dosyanın içerisinde yok ancak thingiverse de arayarak kendi zarınızı da 3d baskı ile üretebilirsiniz. 

Üretim için 3D baskı dosyasını buradan indirebilirsiniz >>    

https://www.thingiverse.com/thing:3615842

 

3- Spinograf 

Tam olarak oyun sayılmayabilir ama spinograf ile tek başınıza da saatlerinizi geçirebilirsiniz. Özellikle çocukların çok seveceği spinograf ile eğlenceli resimler yapılabilir.

Üretim için 3D baskı dosyasını buradan indirebilirsiniz >>   https://www.thingiverse.com/thing:905849

 

4- Silindir Bulmaca

Bulmaca oyunları her yaş için çekicidir. Rubik küp benzeri bu bulmacayı 3d baskı ile üretip zihninizi zorlayarak eğlenceli zaman geçirebilir ve beyin jimnastiği yapabilirsiniz. 

Üretim için 3D baskı dosyasını buradan indirebilirsiniz >>    https://www.thingiverse.com/thing:1347886/makes

5 - Tetris 

Hepimizin çocukluğundan hatırladığı, ilk dijital oyunlardan biri tetris. Benzer birçok versiyonu çoğumuzun telefonunda hali hazırda mevcut. Bu 3D baskı tetris ile ise dijital olarak oynadığınız tetris oyununu artık gerçek hayatta da oynayabilirsiniz. Çocukların oynarken büyük keyif alacağı bu oyun aynı zamanda motor becerilerini de geliştirecektir.

Üretim için 3D baskı dosyasını buradan indirebilirsiniz >>     https://www.myminifactory.com/object/3d-print-tetris-irl-14033

Kaynak

Sidebar